El jutge Santiago Vidal podria anar de número dos a les llistes d’ERC a les eleccions municipals del maig. En una entrevista a RAC1, Vidal ha confirmat que ha rebut propostes de CiU i Esquerra per incorporar-se a les respectives candidatures electorals i que s’ha donat 15 dies de marge per decidir si fa el salt a la política. Si ho fes, però, el magistrat ha assegurat que seria com a independent.

El magistrat, que ha estat suspès durant tres anys pel Consell General del Poder Judicial per haver participat en l’esborrany d’una constitució catalana, s’ha mostrat més proper “ideològicament” a Alfred Bosch, amb qui aniria de número dos a la llista, perquè té un posicionament més clarament independentista. Santiago Vidal s’ha donat quinze dies de marge per prendre una decisió.

Fonts d’ERC, però, han confirmat a BTV que no tenen “cap constància” que se li hagi fet aquest oferiment a Santiago Vidal, tot i que reconeixen la bona sintonia i la proximitat ideològica que existeix entre el candidat, Alfred Bosch, i el magistrat. El nom de Santiago Vidal no és el primer que sona com número dos per a la llista d’Esquerra a les municipals. Fa unes setmanes Bosch també va oferir el segon lloc de la llista a l’exregidor socialista i actual portaveu de la nova formació Moviment d’Esquerres (MES), Jordi Martí, que finalment va rebutjar l’oferiment.