Les polèmiques declaracions pertanyen a conferències que Vidal ha anat fent des de novembre. En un dels vídeos que hi ha penjats a la xarxa, l’ara senador explica que les dades fiscals dels catalans es podrien fer servir “per al cens electoral i per a tantes altres coses”, admet que no s’han aconseguit netament perquè “està protegit per la llei de dades, però ‘tontos’ no som, ja sabem que no ens les facilitaran de forma voluntària”. Segons Vidal, hi ha “una partida de gairebé 400 milions, degudament camuflats” als pressupostos “destinats a la celebració del referèndum i a tenir absolutament preparades les dinou estructures d’Estat que necessitarem”.

Segons l’exjutge, el Govern sap ja quins jutges continuaran treballant a la Catalunya independent i quins no. Concretament assegura que la Generalitat “sap perfectament quins comparteixen els somnis i ideal”. A més, assegura que juntament amb el conseller de Justícia, Carles Mundó, s’ha encarregat de tenir preparat per al proper mes de juny un nou sistema judicial.

En les seves xerrades, Vidal explica també que “els Mossos reben formació sobre contraespionatge per part d’un país estranger no europeu”, que està ajudant en la creació d’unitats especialitzades de la policia en la matèria. Fins i tot, afirma que ja hi ha un preacord amb l’OTAN que estableix que Catalunya col·laborarà “en els conflictes bèl·lics en els que participi l’OTAN a través d’ajuda humanitària. Enviarem helicòpters”.

El govern desmenteix Vidal

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, atribueix les paraules de Vidal a “un excés d’entusiasme en un míting” i qualifica les seves paraules d’“opinions”. Hi afegeix que “tot el que fa el govern és sempre absolutament legal i escrupolosament transparent”. A més, el Departament de Justícia ha negat que Carles Mundó tingui cap projecte en comú amb el senador Vidal.

L’oposició posa el crit al cel

La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, ha lamentat que si es confirmen les paraules de Vidal, “suposaria una violació dels nostres drets i de la nostra intimitat”. La líder de Ciutadans ha alertat que “el govern fa anys que juga a la independència, però això ja no és un joc”.

El coordinador general del PP català, Xavier Garcia Albiol, ha instat Vidal a denunciar davant la justícia “les il·legalitats que ell mateix explica que fa la Generalitat” i que si ell no ho fa, la fiscalia hi ha d’actuar d’ofici.