Montaner ha assegurat que “la superilla funciona i és un èxit quotidià”, i ha acusat els grups que han convocat el ple extraordinari de voler manipular. Des d’ERC, la consellera Lourdes Arrando ha justificat el vot a favor tot i no compartir la proposició al 100 % per reclamar al govern diàleg amb els veïns. La CUP, en canvi, ha acusat la resta de l’oposició d’electoralistes per desgastar el govern. “Podeu guanyar la proposta, però perdeu el debat”, ha sentenciat Ainhoa Ruiz.

Des del grup Demòcrata, Genís Boadella ha instat l’executiu a respectar el resultat de la consulta veïnal i del plenari de Sant Martí. “Siguin democràtics, aquest ple els ha dit que no a aquesta superilla”, ha afirmat. La consellera de Cs, M. Eugenia Angulo, ha acusat el govern de gestionar malament el projecte i ha demanat que rectifiqui. “Hauran de fer marxa enrere, això s’ha d’arreglar”, ha afegit el conseller popular, Manuel Gallardo. “No estem disposats a jugar a aquest joc”, ha replicat el conseller del PSC.

Les plataformes veïnals tensen el debat

Fins a 17 persones havien demanat torn de paraula per expressar el seu posicionament a la superilla. Molts d’ells, membres de les plataformes a favor i en contra del projecte que han sorgit en els darrers mesos al Poblenou. El Col·lectiu Superilla Poblenou ha subratllat la idoneïtat del projecte perquè consideren que resta protagonisme al cotxe i ajuda a revitalitzar la vida veïnal. També consideren que la consulta que va impulsar la Plataforma d’Afectats per la Superilla no és representativa, mentre que aquest grup creu que cal aplicar-ne els resultats. Els detractors també han manifestats que la implementació ha estat plena d’errors i ha augmentat el trànsit als carrers adjacents.

Raimond Blasi: “Pot ser la cosa més propera a una dictadura”

En una entrevista prèvia a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el regidor del grup Demòcrata i president del Ple de Sant Martí, Raimond Blasi, ha assegurat que “el govern Colau va implantar la superilla amb nocturnitat i traïdoria i sense consens ni participació veïnal”. I ha afegit que “en funció de com s’interpreten les competències i les responsabilitats d’un ajuntament, pot ser la cosa més antidemocràtica i propera a una dictadura que ens podem trobar en una democràcia”.

Escolteu-ho aquí: