L’Enquesta de serveis municipals del 2021 ha preguntat als veïns de tota la ciutat pel grau de satisfacció que tenen amb la neteja dels carrers i la recollida de residus, després d’haver-se convertit en un dels fronts oberts del govern Colau-Collboni dels últims mesos, i d’haver-lo forçat a invertir 70 M € extraordinaris per millorar la neteja dels barris.

Malgrat les denúncies reiterades, les dades de l’enquesta són més optimistes del que seria esperable. En aquest sentit, són majoria els qui creuen que la recollida d’escombraries s’ha mantingut igual l’últim any (48,2 %), mentre que els qui pensen que ha millorat representen un 27,8 % i els qui creuen que ha empitjorat són un 19,5 %. A més, en l’àmbit de barri, tots aproven la gestió de la recollida de residus, majoritàriament amb notes compreses entre el 6,5 i el 8.

Ara bé, hi ha un barri que trenca aquesta tendència i dona una nota més baixa: Sant Andreu li posa un 6,1. Es dona la circumstància que a Sant Andreu hi ha implantat el sistema de recollida porta a porta, que ha rebut una allau de crítiques dels veïns i que l’Ajuntament ha anunciat que rebrà ajustos abans d’estendre’s a altres barris.