El PSC ha abocat tots els esforços a la campanya electoral aquest cap de setmana. Conscients que les enquestes els són favorables en aquestes eleccions del 14 de febrer, han programat actes amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, tant dissabte com diumenge. En un míting a Lleida, el cap de l’executiu ha seguit la línia d’un dels lemes que ha marcat la campanya del candidat Salvador Illa: la necessitat de “passar pàgina” a Catalunya i fomentar el “diàleg”.

Sánchez ha anat més enllà i ha assegurat que malgrat que l’última dècada han estat “anys perduts” pels governs independentistes, cal deixar de buscar culpables: “No val la pena retre comptes d’això. Hem de mirar al futur. […] Apostem per una Catalunya sense revenges”, ha dit tot demanant el vot per al PSC.

Illa adverteix dels “vots perduts”

El candidat socialista ha insistit que el vots que vagin al PSC seran útils “per canviar les coses”, a diferència, ha dit, dels que en les últimes eleccions catalanes van votar Ciutadans, que malgrat guanyar no van sumar majoria per governar. A més, s’ha dirigit als indecisos que tenen clar que a Catalunya és necessari un canvi: “Els vots del canvi que no vagin al PSC seran vots perduts”, ha assegurat. Illa també ha defensat que cal acabar amb els bàndols i els blocs.

Al candidat l’han acompanyat aquest dissabte a la tarda el cap de llista per Lleida, Óscar Ordeig, i la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet. Des que va arrencar la campanya el 29 de gener, en els mítings del PSC hi han participat noms importants dels socialistes, prova que creuen fermament que en aquests comicis tenen l’oportunitat d’assolir la presidència de la Generalitat després d’anys de governs independentistes. De fet, ja en els primers actes electorals, Illa va estar acompanyat pel president espanyol, i es preveu que participi en campanya almenys cinc vegades. La resta de dies ha tingut el suport de les que havien estat companyes de govern quan portava la cartera de Sanitat, com la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, o les ministres Reyes Maroto o Teresa Ribera.