(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que al llarg de la propera setmana arribaran noves vacunes a l’estat per fer front a les darreres variants de covid-19 i que permetran protegir “els col·lectius més vulnerables, com són els majors de 80 anys i aquelles persones que viuen en residències”. Ho ha anunciat durant un acte del PSOE a Sevilla en què ha fixat “finals de setembre o principis d’octubre” com la data per començar a punxar aquestes quartes dosis.

Quins són els símptomes de la BA.5, la nova variant d’òmicron que creix a Catalunya?
Les noves variants d’òmicron, BA.4 i BA.5, ja són majoritàries a Catalunya i es consideren la causa de l’increment de casos a l’inici de l’estiu

Acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Antonio Muñoz, i del líder del PSOE-A, Juan Espadas, Sánchez ha defensat la tasca del govern de coalició durant la pandèmia. “Encara rai que hi érem els socialistes per governar aquesta situació”, ha dit, i no “el govern que va utilitzar la crisi financera per retallar i obrir les portes a la privatització” de la sanitat i van promoure una “vergonyosa” amnistia fiscal.