El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, celebra la sentència absolutòria del major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, l’exdirector del cos Pere Soler, l’exsecretari general d’Interior, Cèsar Puig, i la intendenta Teresa Laplana. “Avui es referma la professionalitat de tot un cos“, ha afirmat Sàmper en una breu compareixença davant dels mitjans. El conseller també ha afegit que la sentència referma la necessitat que es faci justícia, especialment amb l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn.

També el cos dels Mossos d’Esquadra ha celebrat la sentència absolutòria en un tuit, en què es recalca que s’ha reconegut la professionalitat i la tasca de servei públic del cos.

Tal com va avançar la Cadena SER, l’Audiència Nacional ha absolt de tots els càrrecs tant a Trapero com a l’excúpula d’Interior i, per tant, ha rebutjat tant l’acusació de sedició com la de desobediència de la fiscalia.

Pendents del futur de Trapero

Sobre el futur professional del major Trapero i de la resta de l’excúpula d’Interior, Sàmper ha anunciat que preveu “parlar amb ells amb calma” quan es recuperin “del que han estat tres anys d’autèntic dolor personal”. El conseller d’Interior ha assegurat que no n’ha parlat prèviament amb Trapero, que no hi ha res pactat, i ni tant sols hi ha començat a pensar. “Ara començaré a rumiar el que considero que s’ha de fer”, ha dit Sàmper, que també ha reconegut que creia que la sentència seria condemnatòria.

El conseller d’Interior també ha assegurat que llegiran i estudiaran detingudament la sentència per si se’n deriva alguna acció a seguir. “Aquest conseller sempre té l’obligació de preservar la honorabilitat del cos dels Mossos”, ha conclòs.

Forn: “S’obren més dubtes sobre la sentència del Suprem”

Qui també s’hi ha pronunciat sobre l’absolució és qui, des de l’estiu del 2017 i fins a finals d’octubre del 2017, va ser conseller d’Interior, Joaquim Forn —condemnat a 10 anys i mig de presó pel Suprem—. Ho ha qualificat de “bona notícia” i ha escrit que “sento una immensa alegria per l’absolució del major Trapero i la cúpula d’Interior l’1 d’octubre” i s’ha mostrat suspicaç a l’hora d’afirmar que “amb aquesta decisió s’obren encara més dubtes sobre la sentència del Suprem”.

Aragonès: “S’està desmuntant la causa general contra l’independentisme”

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, valorant l’absolució ha demanat l’alliberament de tots els presos del procés, i ha dit que amb aquesta sentència “s’està desmuntant la causa general contra l’independentisme”.