Salvador Illa, candidat del PSC

(ACN/EFE/Redacció) El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha defensat que després del 14-F cal reprendre la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern espanyol per tractar el conflicte català. En una entrevista a l’emissora Onda Cero, Illa ha apostat per tornar al debat sobre les 44 propostes que va plantejar l’executiu de Pedro Sánchez. Precisament, Illa va ser un dels membres de l’equip socialista que va acordar amb Esquerra Republicana (ERC) la creació de la taula de diàleg durant la negociació per a la investidura del PSOE.

El document, de 44 punts susceptibles de negociació, incorporava temes com infraestructures, finançament i memòria democràtica. El presidenciable del PSC ha apostat per debatre sobre aquestes coses concretes “que preocupen els catalans” i ha descartat l’amnistia que reclamen els independentistes, perquè “no té cabuda en la Constitució”. A la mateixa entrevista, Illa s’ha mostrat conforme amb el fet que els presos participin en la campanya electoral, ja que la llei ho permet, mentre que no s’ha volgut pronunciar sobre els indults que el Govern espanyol està tramitant per als encausats de l’1-O. S’ha limitat a dir que no hi ha d’haver “ni privilegis ni perjudicis” i que quan acabi la tramitació dirà què n’opina.

“Canvi de rumb” a TV3 i Catalunya Ràdio

En la mateixa entrevista, Illa ha demanat un “canvi de rumb” de TV3 i Catalunya Ràdio perquè de vegades “sembla més que són agitadors o defensors d’una causa que un servei públic que informa amb imparcialitat i transparència”. Afirma que “en diverses ocasions s’han saltat el seu mateix llibre d’estil”.

Salvador Illa amb les samarretes que han fet les JSC

Samarreta “Laura, això no t’ho creus ni tu!”

“Laura, això no t’ho creus ni tu!”. És el que va etzibar durant el debat de RTVE el candidat del PSC a la candidata de JxC, Laura Borràs, quan va proposar la DUI per implementar la república. La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha agafat aquesta frase per imprimir-la en una samarreta, acompanyada de la imatge d’Illa, i la distribuirà entre la militància durant la campanya electoral. L’organització creu que la rèplica d’Illa a Borràs recull el sentiment de socialistes i altres ciutadans “farts de preses de pèl dels partits independentistes”.

Les joventuts del PSC consideren que “ni els mateixos dirigents independentistes es creuen les seves històries, encara que hi insisteixin per intentar mantenir-se en el poder a costa de la bona fe de moltes persones”. La samarreta vol dir “prou a tantes mentides, divisions i embolics”, resumeixen.