(ACN) La Junta de Tractament de la presó de Lledoners ha acordat aquest dijous aplicar l’article 100.2 del reglament penitenciari als exconsellers de la Generalitat Josep Rull i Jordi Turull, condemnats per sedició pel procés sobiranista. En virtut de l’aplicació d’aquest article, podran sortir dotze hores al dia de dilluns a divendres únicament per treballar.

La Generalitat no ha informat ni de la data en què començaran a sortir del centre penitenciari ni tampoc les empreses o entitats on aniran a desenvolupar les seves tasques. Aquesta decisió s’ha pres d’acord amb l’obligació de protegir la intimitat dels presos.

L’article 100.2, aplicat en tots els líders independentistes empresonats

Amb Rull i Turull, els nou empresonats ja estan inclosos en aquest règim. Els primers van ser Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que poden sortir de presó tres dies a la setmana per treballar o fer voluntariat. Pocs dies després, també va fer-se efectiu l’article per a Joaquim Forn, que té cinc dies de permís a la setmana, i per a Carme Forcadell i Dolors Bassa, que en tenen tres. Finalment, a Oriol Junqueras i a Raül Romeva també se’ls va aplicar, i ara poden sortir tres dies a la setmana durant sis hores de la presó. Alguns han sortit de presó per treballar i d’altres, per fer voluntariat o per cuidar familiars d’edat avançada.