Junts per Catalunya (JxC) ha celebrat un acte de campanya aquest diumenge a la tarda a Reus, on ha intervingut el cap de llista per Tarragona a les eleccions generals 2019, Josep Rull. Des de la presó de Soto del Real, Rull ha fet una videoconferència en què ha demanat el vot per Junts per Catalunya. I s’ha adreçat a PSOE, PP i Ciutadans per dir-los “solemnement i clarament” que “no renunciarem a l’1-O, no demanarem mai perdó per l’1-O” perquè és “patrimoni del poble de Catalunya.”

Rull ha dit que el referèndum de l’1 d’octubre va ser “l’expressió de civisme i de coratge d’una societat madura”. “Ara sentim testimonis al Tribunal Suprem d’un 1-O que no vam veure” ha afegit “i per molt que insisteixin, no ens trauran allò que va significar: sentit de comunitat”,  de gent que “va votar sí i de gent que va votar no”, de gent “que parlava en català i de gent que parlava en castellà”. El candidat ha assegurat que l’1-O significa “un país millor”, esperança i dignitat. “L’esperança és més poderosa que la por” ha afegit “i aquesta és la nostra força.”

Plebiscit a Pedro Sánchez

El candidat de JxC per Tarragona també ha demanat no caure “en el parany d’identificar el 28-A com un plebiscit a l’entorn de Pedro Sánchez”. “Si guanyen aquells que van avalar el 155, la imatge que traslladarem és que allò que vam aconseguir l’1-O és una cosa esporàdica, i no ho és.”

La videoconferència de Rull és la segona de JxC d’aquest diumenge després que, al matí, el candidat per Barcelona, Jordi Sànchez, també hagi fet una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies des de la presó.