El número dos de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions generals del 2019, Gabriel Rufián, ha recuperat, aquest diumenge, el concepte “eixamplar la base” que va popularitzar el fins ara portaveu del partit al Congrés, Joan Tardà. “Hi ha gent que es riu d’aquesta expressió com si fos dolent voler ser més, sempre que no es renunciï a qui ets”, ha dit Rufián. Ha afegit que aquest concepte “és pur junquerisme, és interpel·lar al socialisme catalanista que encara queda en aquest país”. Rufián ha apel·lat els votants socialistes als quals “els fa fàstic” veure Iceta compartint fotografies amb els líders del PP i Cs a Catalunya perquè votin Esquerra, “enlloc de votar amb el nas tapat.”

Rufián ha fet aquestes declaracions durant l’acte central de campanya que ERC ha celebrat al campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) a la Ciutadella. Un acte en què han participat una quinzena de candidats i membres de la direcció del partit. L’adjunt a la vicepresidència, Pere Aragonès, ha dit que el 28-A “o guanya el PSOE o guanya ERC; o guanyen aquells que no van renunciar al 155 o guanyem els que defensem l’autodeterminació i la independència”. A l’acte, no s’hi ha fet ni una referència a Junts per Catalunya, tot i l’atac que la número dos, Laura Borràs, va llençar ahir als republicans, a qui va acusar de prioritzar els interessos de partit per davant de la llista unitària.

Maragall i la “triple victòria”

També hi ha participat el candidat a les eleccions municipals a Barcelona, Ernest Maragall, que ha dit que per les eleccions generals plantegen una “triple fita”: que ERC sigui “la força central del republicanisme i de l’independentisme”, que “guanyi la república amb capital Barcelona i no pas la monarquia amb capital Madrid” i, per últim, guanyar força per a les municipals del 26-M per convertir la ciutat en “la capital dels drets i les llibertats”.

Minut de silenci per a Neus Català

L’acte ha començat amb un minut de silenci en homenatge a la lluitadora antifeixista Neus Català, ja que va morir aquest dissabte als 103 anys. Amb els assistents en peu i una imatge de Català projectada a la pantalla de l’escenari, els republicans han volgut recordar el seu llegat.

Maragall ha afirmat que “ara toca afrontar el feixisme, que torna a mostrar-se descarat i amenaçant”, i s’ha preguntat si “sabrem estar a l’altura de Neus Català”. “És la pregunta que hi ha present en les paperetes de les urnes de les eleccions generals del 28-A i les municipals del 26-M”, ha conclòs.

Aquest dissabte, a la tarda, el número 2 d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ja havia sentenciat en un acte a Sabadell que, “si algú en aquest país es mereix un funeral d’Estat, és ella”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]