Aquest Nadal, la ronda de Sant Pere tindrà llums de Nadal per primera vegada des de la plaça d’Urquinaona fins al passeig de Sant Joan. En canvi, aquest carrer perdrà la il·luminació durant les festes en el tram més cèntric, és a dir, des d’Urquinaona fins a la plaça de Catalunya. Aquest tram sempre l’havien il·luminat els comerciants, però a principis d’any es va dissoldre l’entitat i van avisar al consistori que ja no demanarien la subvenció per posar llums al carrer.

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, defensa que “té sentit generar un espai al centre amb il·luminació de Nadal”. El consistori entén que el centre comercial de la plaça de Catalunya amb ronda de Sant Pere pugui fer “la seva il·luminació” i que, en paral·lel, els carrers il·luminats en aquesta zona “puguin anar creixent”.

Durant els últims anys, l’Ajuntament ha potenciat la il·luminació d’aquesta part de la Dreta de l’Eixample. De fet, la plaça d’Urquinaona es va il·luminar per primera vegada el 2019. L’Ajuntament ho va anunciar a última hora per simbolitzar la recuperació d’aquest espai després dels aldarulls per la sentència del procés.

Un tram il·luminat amb finançament municipal

Per tant, el tram il·luminat aquest any de la ronda de Sant Pere serà finançat el 100 % per l’Ajuntament. Aquesta és una de les vies públiques que aquest Nadal tindran llums pagades en la seva totalitat pel consistori, juntament amb el carrer de Balmes, via Laietana, plaça d’Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel, plaça de Catalunya, Aragó i Gran Via. Pel que fa als carrers il·luminats que promouen les associacions comercials, l’Ajuntament dona una subvenció del 75 % de l’import total, com ja va fer l’any passat.

L’encesa dels llums de Nadal es farà el dimecres 24 de novembre a les 18 h amb un acte a la plaça de Catalunya, un dels punts que estrena il·luminació aquest any. Els nous llums dissenyats per Antoni Arola també es podran veure a la Gran Via i el carrer d’Aragó.