(ACN) El candidat de Ciutadans a les eleccions generals del 28-A, Albert Rivera, ha criticat el nacionalisme basc i català en un míting a Errenteria (Euskadi) que ha fet sota una sorollosa cassolada dels veïns del poble i en una plaça, on els balcons s’han guarnit amb estelades i llaços grocs.

“El nacionalisme és un problema d’Estat que no és només terrorisme”, assegura. “És això”, ha dit assenyalant els balcons, “és no poder opinar al teu poble o fer un acte”. En aquest ambient, ha cridat a guanyar la batalla “intel·lectual, política i social” al nacionalisme el 28-A perquè “és el càncer d’Europa i d’Espanya”. El candidat de Ciutadans s’ha adreçat als manifestants per avisar-los que “Euskadi és de tots els espanyols, com Catalunya no és de Torra ni de Puigdemont”.

Cassolada i llaços grocs

El míting de Cs a Errentería s’ha celebrat en mig d’una intensa cridòria de persones contràries a la presència del partit taronja al municipi. Als balcons de la plaça de los Fueros, on s’ha celebrat l’acte s’han vist algunes estelades, llaços grocs, banderes basques i per a l’apropament dels presos.

Una llei contra els homenatges a terroristes

Durant el seu discurs, Rivera ha introduït algunes de les seves propostes electorals, com una nova llei que permeti a l’Estat sancionar aquelles persones i ajuntaments que emparin homenatges a terroristes. El líder de Ciutadans n’ha parlat en al·lusió a l”ongi etorri’ que el passat mes de març es va fer a Errenteria a un membre d’ETA acusat d’intentar assassinar un funcionari de presons: “Als demòcrates, els agradarà i, als que no tolereu la democràcia, no us agradarà”.

Carrizosa critica l’independentisme

De la seva banda, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat l’independentisme en un acte a Lleida. Ha assegurat que si els partits independentistes s’obren a negociar amb el PSOE de Pedro Sánchez és perquè “volen que governi” per poder continuar el “cop a la democràcia”. I l’acusa d’haver “enverinat, fracturat i empobrit” la societat catalana. Per frenar-ho, diu Carrizosa, Ciutadans proposa un “programa reformista” per a Espanya que comença per “fer fora Pedro Sánchez de la Moncloa”.

Carrizosa també ha dit que pactarà amb el PP, però per lligar-lo en curt.

La candidata per Barcelona, Inés Arrimadas, no ha fet acte de campanya aquest diumenge.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Llistes a les eleccions generals 2019
Resultats eleccions generals
Calendari de les eleccions generals 2019
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]