La CUP continua la campanya per a les eleccions a Catalunya del 2021 amb una roda de premsa telemàtica del número dos a la llista per Barcelona, Carles Riera. El també diputat ha aprofitat la compareixença per dirigir-se a l’alcaldessa, Ada Colau, i dir-li que la CUP no serà en un govern tripartit d’esquerres a la Generalitat. “Nosaltres mai pactarem cap governabilitat amb el PSC-PSOE, amb un partit del 155″, ha reblat. També ha lamentat la decisió del TSJC de mantenir les eleccions el 14-F.

El 14-F és un “despropòsit” del govern català

Riera considera que la data i les condicions per als comicis “han deixat al marge la salut pública i la garantia del dret a vot“. A més, llança diversos retrets: “La preparació del 14 de febrer ha estat un despropòsit del govern català, fet de càlculs electorals del PSC i Salvador Illa, i fruit de la judicialització”. Malgrat la decisió del TSJC, el segon a la llista dels anticapitalistes ha reiterat que la CUP farà una campanya “responsable amb la salut pública” i participarà en el 14-F amb “exemplaritat”.

En l’inici de la intervenció, Carles Riera s’ha dirigit al Tribunal Constitucional (TC) i l’ha criticat per haver tombat el decret català que obliga els grans tenidors a oferir un lloguer social a famílies vulnerables. Per ell, el Constitucional “demostra una vegada més que en el marc polític actual no hi caben lleis avançades a escala social“. Ha conclòs amb la proposta de la CUP: aturar desnonaments, més habitatge públic i regular els preus del lloguer a Catalunya.