RICARD GOMÀ, president del grup municipal d'ICV "Nosaltres pensem que la ciutat del futur, la Barcelona d'aquests propers anys, necessita ser governada des de política d'esquerres, des de polítiques amb molta sensibilitat social i ambiental." JORDI PORTABELLA, president del grup municipal d'ERC "Nosaltres no ens pronunciarem fins que no sapiguem qui són els candidats i quins són els programes, perquè nosaltres no fem ni actes de fe ni d'abnegació." JORDI HEREU, candidat a les primàries del PSC "Si jo guanyo les primàries del proper dia 19, jo faré una gran crida, com estic fent aquests dies, a la unitat de tots els socialistes, com a pas previ a una crida a la mobilització de tots els progressistes de la ciutat de Barcelona i de tots els sectors que més enllà de l'adscripció ideològica, creuen en el model de Barcelona que estem construint i que cal seguir construint en el futur."

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, manté la crida a la unió de tots els socialistes “com a pas previ a una crida a la mobilització de tots els progressistes”, per seguir construint el model de ciutat que defensa. El dirigent socialista ha afegit que només, si el PSC és la força política més votada, “garanteix” un govern progressista a l’Ajuntament i ha subratllat que té dret a formar govern qui guanya les eleccions.

El candidat republicà, Jordi Portabella, s’ha mostrat més prudent i no parlarà de pactes fins que no es coneguin tots els candidats i programes electorals.

Tampoc la candidata a les primàries del PSC, Montserrat Tura, ha volgut concretar res. Considera que ara no és el moment de parlar de pactes, i que primer cal afrontar les primàries i tot seguit les eleccions municipals. L’exconsellera ha destacat el pes que poden tenir en la dinamització de la ciutat barris allunyats del centre, com el 22@ i el Poblenou.