RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "El PSC ni pot ni ha de tornar a liderar una alternativa d'esquerres a la ciutat. Ara una alternativa progressista de la gent i democràtica és i ha de passar per un altre espai que és el de la confluència de Barcelona en Comú. Iniciativa hem participat en el govern de Barcelona. La transformació de la ciutat en els últims anys, que és una transformació de Barcelona en barris dignes, una ciutat que ha millorat i una ciutat que, fins a l'inici de la crisi i del govern de Xavier Trias, mostrava uns elements de cohesió social i territorial molt per sobre de qualsevol altra ciutat. Doncs bé, aquest bagatge, avui és un capital que ICV-EUiA aportem al projecte de BCN en Comú." "Però vostè ha acabat marxant -referint-se a no entrar en la llista-?" "No, jo estic implicat i identificat i treballant pel projecte de BCN en Comú. BCN en Comú és un tren que va a posar la ciutat al servei de la gent i dels barris, a retornar la dignitat als barris, a fer que les capacitats col·lectives són tantes a la ciutat, a través del seu teixit social, el conjunt de persones que s'han mobilitzat i han fet propostes que tot això es pugui aglutinar, vertebrar i es pugui presentar una veritable alternativa política a la Barcelona de les desigualtats i la Barcelona en venda de Xavier Trias."

Gomà ha criticat el paper de “crossa” que ha jugat el PSC en el darrer mandat, aprovant “un dels pressupostos més injustos dels darrers temps“. També ha citat acords en què CiU i PSC han anat “de la maneta”, com l’ordenança del civisme  o “la privatització del cicle integral de l’aigua”. El polític ecosocialista ha descartat un pacte amb el PSC i ha valorat la candidatura de Barcelona en Comú: “Hem nascut per guanyar”, ha dit.

Gomà ha defensat la feina d’ICV-EUiA en el govern de la ciutat “transformant Barcelona en una ciutat de barris dignes” fins a l’arribada de la crisi i el govern de Trias.  Defugint de les crítiques que diuen que la plataforma Barcelona en Comú vol silenciar els 32 anys de govern d’esquerres, Gomà ha dit que el “bagatge” i l’experiència dels ecosocialistes al govern municipal és el que aporta el partit a la formació de Barcelona en Comú.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha assegurat que la confluència d’esquerres encapçalada per Ada Colau, vol “retornar la dignitat als barris” i convertir-se “en una veritable alternativa política a la Barcelona de les desigualtats”.

“No entenc la decisió de Mestre”

Gomà s’ha referit també al fitxatge de l’ecosocialista Joaquim Mestre per a la candidatura socialista de Jaume Collboni, de qui ha dit que li ha provocat “estupor i tristesa”. Gomà ha reiterat que es tracta d’una pràctica de transfuguisme –que Mestre va negar– perquè ho ha fet per “supervivència personal en un càrrec professional”.