Va agafar el relleu al capdavant del grup municipal d'Iniciativa per Catalunya de mans d'Imma Mayol fa dos anys. I avui, la coalició l'ha proclamat oficialment cap de llista per Barcelona a les properes eleccions municipals. Envoltat de la cúpula ecosocialista, Ricard Gomà ha presentat la feina feta a l'Ajuntament com a garantia de compromís amb les classes treballadores. Tot i això, també ha posat en valor a les discrepàncies amb el PSC al consistori. RICARD GOMÀ, candidat a l'alcaldia d'ICV-EUiA "Ens hem plantat contra l'urbanisme de plusvàlues o dels interessos privats: contra la requalificació del Minisestadi i l'hotel Vela, que expropia l'horitzó dels veïns de la Barceloneta, hem dit que la proposta de Jocs d'Hivern no forma part de la nostra manera d'entendre i construir la ciutat". Ricard Gomà ha situat la lluita contra la crisi com una de les prioritats de la seva candidatura. Per a aconseguir-ho, proposa impulsar més polítiques socials i una nova revolució ecològica". El nou cap de llista ha afirmat que es proposa fer que l'esquerra recuperi la il·lusió. També ha advertit dels perills de l'ascens de la dreta. RICARD GOMÀ, candidat a l'alcaldia d'ICV-EUiA "La dreta té dues cares: l'agressiva del PP, i la de CiU, més suau en la retòrica, però igualment dura en els fets. Xavier Trias no tindria cap problema a fer d'Alberto Fernández l'home fort del seu govern". També s'ha pronunciat sobre la sentència del Tribunal Constitucional. L'ha considerat una agressió antidemocràtica, i s'ha compromès a fer que Barcelona sigui un referent en la defensa de l'Estatut.

Aquesta dijous s’ha proclamat Ricard Gomà com a cap de llista d’Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa per a les eleccions municipals de l’any que ve. Gomà ha obtingut prop del 97% dels suports dels seus companys, de fet, va ser l’únic candidat en el procés de consulta interna que van obrir els ecosocialistes, i pren el relleu d’Imma Mayol, que va ser la cap de llista als darrers comicis.

L’acte de proclamació s’ha fet al recinte industrial de Fabra i Coats, a Sant Andreu, amb la presència dels secretaris generals de la coalició, Joan Herrera per Iniciativa i Jordi Miralles per Esquera Unida.