Rafael Ribó ha qualificat les organitzacions que importen falsificacions de ser un “entramat mafiós i clandestí”, i s’ha compromès a treballar per millorar la coordinació entre administracions en una trobada que té el pròxim dimarts amb representants del govern estatal, la Generalitat i ajuntaments afectats. “Mentre no s’abordi per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional el fenomen de la importació il·legal d’aquests productes ens trobarem sempre amb el mateix problema”, ha sentenciat Ribó.

El síndic també ha dit que cal una política social “decidida, clara i precisa” per donar sortida als manters, i que “cal millorar la cultura del comerç responsable” per dissuadir compradors de la venda a la manta. Ribó ha llançat un missatge a Colau: “no hi ha d’haver lloc per al “top manta””. L’alcaldessa ha anunciat que s’està treballant en un operatiu conjunt per “evitar que es consolidin i s’estabilitzi la presència de manters massius” al passeig de Joan de Borbó.

Colau ha assegurat que l’Ajuntament està actuant “al màxim dins les nostres competències”, i ha reclamat més coordinació amb les altres administracions per abordar el fenomen. “Això no ho resoldrem només els municipis, cal que la Generalitat i l’Estat s’hi impliquin”, ha dit. L’alcaldessa ha anunciat que la setmana que ve el consistori posarà en marxa la campanya informativa per dissuadir compradors i turistes de la venda a la manta.