Des de Bèlgica, en el seu primer viatge oficial a l'estranger, el president Carles Puigdemont ha defensat la reunió que ha convocat d'urgència per respondre al recurs del Govern espanyol. Una impugnació que posa el focus en l'habitatge i que suspèn l'obligació dels bancs de renegociar el deute dels desnonats i d'oferir pisos buits per a lloguer social. Puigdemont ha remarcat que aquest NO és un conflicte entre dues administracions, sinó entre l'Estat i la societat catalana. CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat: "Per descomptat aquesta no serà una reunió simbòlica només. És una reunió que té importància perquè representarà la unitat del poble de Catalunya." Puigdemont també ha celebrat la predisposició de les alcaldesses que hi assistiran, com la de Barcelona, Ada Colau, que ja ha confirmat que hi serà. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Demanarem segurament serà al proper governm és que aquesta suspensió es retiri quan abans millor, farem front comú amb totes les administracions que siguin necessàries." La reunió serà dimarts aquí al Palau de la Generalitat. A banda d'alcaldes, hi assistiran partits polítics i també entitats del Tercer Sector com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Entre els grups polítics que hi aniran, el Partit Popular, i això que, com la resta de partits del Parlament, al juliol va votar a favor de la llei. Albiol acusa Puigdemont de mentir i li exigeix que expliqui que el govern català disposa d'una partida de quatre milions d'euros per a les persones més desafavorides. XAVIER GARCIA ALBIOL, coordinador general del PPC "Como a Puigdemont o cualquier otro representante se le ocurra hacer demagogia o mentir sobre esta cuestión, le voy a sacar los colores." La impugnació arribarà també a la Comissió Europea. Concretament, en boca d'Ernest Urtasun, d'Iniciativa. Ha assegurat que aquest dilluns farà una pregunta parlamentària per denunciar un recurs que considera un atac sobre els drets fonamentals dels ciutadans.

Aquest divendres el Consell de Ministres va acordar impugnar la llei contra desnonaments i pobresa energètica, aprovada el juliol al Parlament de Catalunya. Concretament, el govern en funcions de Mariano Rajoy ha presentat recurs contra articles que obliguen els bancs i grans propietaris d’habitatges a renegociar el deute dels desnonats i a oferir pisos buits per ampliar el parc de lloguer social.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat una cimera d’urgència aquest dimarts per donar una resposta conjunta de les administracions a la impugnació. Puigdemont ha dit, des de Brussel·les, en el primer viatge oficial a l’estranger, que la trobada no serà simbòlica, sinó que s’hi prendran mesures per respondre a aquest revés del govern en funcions. Ha assegurat que es farà mostrant la unitat del poble de Catalunya davant d’un conflicte entre l’Estat i la societat catalana.

A la trobada, hi assistirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la de Badalona, Dolors Sabater. També hi seran entitats socials, com ara la PAH, la Taula d’Entitats del Tercer Sector, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Albiol anirà a la reunió a “treure els colors”

A la trobada, també hi ha convocats els partits polítics. Aquest matí, el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha confirmat, des de Gavà, que també hi assistirà, tot i que el Partit Popular, com la resta de partits del Parlament, també va votar a favor de la llei. Albiol defensa la impugnació i acusa Puigdemont de mentir. Li exigeix que expliqui que el govern català disposa d’una partida de quatre milions d’euros per a les persones més desafavorides. Assegura, a més, que en la reunió farà “treure els colors” a qui menteixi.

Urtasun preguntarà sobre el recurs

La impugnació arribarà també a la Comissió Europea. Concretament, en boca d’Ernest Urtasun, d’Iniciativa. Ha assegurat que aquest dilluns farà una pregunta parlamentària per denunciar un recurs que considera un atac sobre els drets fonamentals dels ciutadans.