Sopar de Nadal

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes s’han citat dimecres per arribar a un acord que estableixi un marc comú. Un primer acord ha estat en l’àmbit de la mobilitat: entre el 23 de desembre i el 6 de gener no es podrà sortir de les comunitats autònomes. Aquesta serà una mesura de compliment obligatori encara que no hi estiguin d’acord. De fet, segons ha explicat el ministre Salvador Illa, totes les comunitats autònomes han estat d’acord amb la mesura excepte Madrid, que s’hi ha mostrat en contra, i Catalunya, que s’ha abstingut. Tot i això, el govern ha previst algunes excepcions per facilitar els retrobaments amb familiars i persones amb qui es té una relació molt estreta.

Sobre com controlar les restriccions de mobilitat, Illa ha assegurat que es faran els controls que es considerin necessaris. Tot i això, ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania. També ha dit que per ara no està previst cap tipus de document per justificar que s’estiguin fent desplaçaments que responguin a les excepcions previstes.

A Catalunya, el govern ja ha marcat un pla de Nadal, que ha presentat aquest dimecres. El Procicat ha aprovat que les reunions durant el període nadalenc seran com a màxim de 10 persones i el toc de queda les nits de Nadal i Cap d’Any s’endarrerirà fins a la 1.30h de la matinada. La nit de Reis començarà a les 23 h. Aquestes restriccions, però, no es contradiuen amb els acords que s’han pres en el Consell Interterritorial de Salut. En aquest sentit Salvador Illa ha manifestat la importància de llançar un missatge únic a la ciutadania.