El portaveu del grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha remarcat que “el risc zero mai no existirà”. En aquest sentit, ha reclamat al govern que treballi amb “protocols oberts” que facin front a les diferents formes en què pugui actuar el terrorisme. Des de Ciutadans, Carina Mejías ha preguntat a Recasens si es van fer anàlisis de riscos per instal·lar barreres mòbils i si la Guàrdia Urbana era conscient que Barcelona era objectiu terrorista. En aquesta mateixa línia, ha intervingut Alberto Fernández Díaz, del PP,  que ha retret al govern que no barrés el pas dels vehicles al tronc central de la Rambla.

Pel que fa la resta de partits de l’oposició, Jordi Coronas, d’ERC, ha reclamat més efectius de Guàrdia Urbana i una millor distribució policial i la regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha remarcat que cal combatre el sistema capitalista per acabar amb el terrorisme. D‘això n’ha responsabilitzat l’Estat el qual, diu, manté el negoci de la venda d’armes amb l’Aràbia Saudita.

En la comissió, Recasens ha anunciat la compra d’un nou vehicle de Comandament Mòbil que té un cost de 200.000 euros i que servirà per gestionar grans emergències. També ha comparegut la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, que ha dit que arran dels atemptats, el CUESB va atendre unes 725 persones, en van allotjar 18 i es va informar 170 comerços.

Debat sobre els temps d’intervenció

En la intervenció inicial, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha esgotat gairebé tot el temps, de manera que només li quedava un minut per respondre l’oposició. Això ha crispat sobretot Ciutadans i el Partit Popular ja que la comissió s’ha celebrat a petició del govern. El primer tinent d’acalde, Gerardo Pisarello, però, ha dit que no tenien intenció d’amargar res i s’ha excusat en què el format de la comissió preveu temps fixats.