L’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, s’han reunit aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona dos dies després que el líder socialista anunciés que deixa el govern municipal i el consistori per centrar-se en la campanya de les eleccions municipals del 2023. La trobada s’ha allargat uns 40 minuts i fonts de les dues parts mantenen hermetisme absolut sobre el contingut i possibles acords que hagin arribat.

Un dels punts de fricció entre els dos socis de govern és quin càrrec assumirà la tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC). Collboni vol que prengui les regnes de la primera tinència a partir de l’1 de febrer, quan es farà efectiva la sortida. Però Colau va descartar aquest dimarts reorganitzar el cartipàs i va apostar per assignar-li les funcions que deixarà vacants el líder socialista i que continuï com a tercera tinenta d’alcaldia. Collboni va reclamar complir els acords per “no complicar les coses”.

Del WhatsApp al cara a cara

La reunió ha servit per posar cara a cara els dos socis de govern després que Ada Colau conegués dilluns a través d’un missatge de WhatsApp la decisió de Jaume Collboni. L’encara primer tinent d’alcaldia va explicar que li va enviar un missatge perquè a primera hora del matí l’alcaldessa no li va agafar el telèfon. Colau va detallar que a aquella hora prioritza atendre els seus fills.