Si estàs consultant aquesta pàgina des del mòbil i no veus l’actualització del gràfic en directe, fes clic aquí per veure els resultats a Badalona en les eleccions municipals del 2019. Aquest és l’escrutini de resultats a Badalona.





La pugna entre Sabater i Albiol per l’alcaldia de Badalona començava forta. Finalment, però, Xavier Garcia Albiol, del PP, ha tornat a guanyar les eleccions amb 11 regidors i el 37,5 % dels vots. L’exalcaldessa, Dolors Sabater,  encapçalava la coalició de Guanyem Badalona i ERC, i ha quedat en segona posició amb 7 regidors i el 24,6 % dels vots. Amb aquests resultats, no sembla que es pugui reeditar el pacte de govern que hi havia actualment entre Guanyem Badalona, ERC i ICV. S’haurà de veure, però, si s’articula algun altre govern de coalició.

La participació ha pujat prop de sis punts en comparació amb les eleccions d’ara fa quatre anys, que va ser del 57,53 %.

Aquest ha estat un mandat convuls a l’Ajuntament de Badalona. El PP de Xavier García Albiol va guanyar les eleccions municipals del maig del 2015 (34,21 % dels vots) i va obtenir 10 regidors al consistori. Però Guanyem Badalona, que s’hi va presentar per primer cop i va aconseguir cinc regidors, va formar govern amb ERC (tres regidors) i ICV (dos regidors). El juny del 2018, una moció de censura va desbancar l’alcaldessa, Dolors Sabater, amb els vots del PSC, el PP i Cs i el socialista Àlex Pastor es va convertir en el nou alcalde de la ciutat.