recompte eleccions 10n

Barcelona viu aquest diumenge una nova jornada electoral. Des d’aquí hem fet un seguiment en directe de l’escrutini i les valoracions dels resultats de les eleccions generals d’aquest 10 de novembre.
[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

00:57
   

Acabem! Fins aquí el seguiment minut a minut d’aquesta jornada electoral del 10-N

Gràcies per seguir-nos. Pots consultar tota la informació relacionada amb les eleccions generals en aquest especial.

00:51
   

ERC s’imposa el 10-N a Catalunya, però perd dos diputats

El PSC es manté com a segona força a Catalunya, Junts per Catalunya guanya una posició i Cs queda per darrere de la resta de formacions polítiques. Consulta els resultats amb detall

00:48
   

Esquerra s’imposa en sis districtes, el PSC en tres i JxC guanya a Sarrià-Sant Gervasi

Els republicans arrabassen la primera posició als socialistes a Sant Andreu i Sant Martí. Consulta aquí els resultats.

00:45
   

Santiago Abascal (Vox) amenaça de presentar recursos d’inconstitucionalitat contra diverses lleis després de sumar 52 escons

00:42
   

Ada Colau titlla de fracàs la convocatòria electoral feta per Sánchez i reclama unitat de l’esquerra com a reacció a l’ascens de la ultradreta a l’Estat espanyol

00:23
   

Pedro Sánchez es compromet a desbloquejar la governabilitat de l’Estat espanyol i demana altura de mires a la resta de partits polítics

00:21
   

Pablo Casado diu que Sánchez ha perdut el referèndum plantejat als espanyols retrocedint tres escons i no descarta donar suport a una hipotètica investidura del líder socialista

00:09
   

Els militants i simpatitzants del PSOE concentrats davant la seu de Ferraz criden a Pedro Sánchez “Con Casado no” i “Con Iglesias sí

23:42
   

La CUP promet ser “una esmena al règim” i demana a ERC, JxCat i Comuns no investir Sánchez: “A la repressió, ni aigua”

La número u Mireia Vehí garanteix que els seus vots són ”en clau destituent, ingovernables i per estendre la rebel·lia sense precedents” al Congrés

23:28
   

Albert Rivera (Cs) reconeix haver obtingut uns “mals resultats”

Rivera assegura que com a líder del partit ha d’assumir que els èxits són de tots i els mals resultats d’un mateix. Per això ha anunciat per aquest dilluns la convocatòria de l’executiva nacional del partit i un posterior congrés extraordinari.

23:18
   

Miquel Iceta (PSC) alerta de l’ascens de l’ultradreta a Espanya i Catalunya i en responsabilitza a Ciutadans i al Partit Popular

 

23:11
   

Laura Borràs (JxC) celebra que Junts per Catalunya ha guanyat un escó més al Congrés i demana a Pedro Sánchez que segui i dialogui

 

23:08
   

El PSOE de Pedro Sánchez ha guanyat les eleccions d’aquest 10 de novembre

Els socialistes aconsegueixen 120 escons, el PP manté la segona posició (87) i Vox escala fins a la tercera (52). De fet, el partit d’ultradreta és un dels més beneficiats perquè ha passat dels 24 escons el 2018, als 52 enguany. Amb aquests resultats, es mantindria el bloqueig al Congrés perquè cap dels dos blocs (ni les dretes, ni les esquerres) sumen majoria absoluta.

23:01
   

El candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha tornat a allargar la mà al PSOE per negociar un govern de coalició

El líder de la formació lila ha lamentat l’auge que ha experimentat l’extrema dreta després del 10-N.

22:56
   

Jaume Asens (ECP) insta Pedro Sánchez a reflexionar perquè les eleccions han beneficiat l’extrema dreta i reclama un esforç per trobar acords al Congrés

 

22:47
   

Gabriel Rufián (ERC) ha celebrat la victòria d’Esquerra Republicana a Catalunya com a resposta a la sentència del Suprem i la repressió de l’Estat

 

  

22:42
   

Manuel Valls avisa del perill de la ultradreta

A través d’un tuit, el líder de Barcelona pel Canvi alerta de l’augment de la ultradreta després dels resultats que ha obtingut Vox. Valls fa una crida a la responsabilitat perquè “és hora de pensar en Espanya”.

22:41
   

ERC s’imposa a sis districtes

En el mapa de Barcelona, Esquerra ha estat primera força en sis dels 10 districtes: Eixample, les Corts, Sants-Montjuïc, Sant Andreu i Sant Martí, aquests últims tradicionals feus socialistes. De fet, el PSC s’ha mantingut com a primera força a Ciutat Vella, Nou Barris i Horta Guinardó. La novetat, respecte a l’abril, és que Junts per Catalunya s’ha imposat a Sarrià-Sant Gervasi, que a l’abril va ser per a ERC.

22:30
   

ERC guanya les generals a Barcelona, la tercera victòria del 2019

Amb el 90 % dels vots escrutats el PSC repeteix en segon lloc, comuns i JxC mantenen posicions i el PP passa per davant de la CUP, Cs i Vox.

22:09
   

Vox també creix a Barcelona

La formació d’ultradreta obté el 5,37 % dels vots, dos punts més que el 28-A. Ja ha superat els 30.000 vots i s’acosta molt a Ciutadans amb el 77 % dels vots escrutats.

21:59
   

La zona alta de Barcelona és la que registra més participació

Els districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi o Gràcia, per sobre del 76 % de participació. Consulta’ls aquí.

21:50
   

ERC supera el PSC a Barcelona per 669 vots

Amb el 55 % dels vots escrutats, els republicans superen els socialistes.

21:42
   

El PSOE es manté, VOX dobla resultats i Ciutadans s’enfonsa amb el 67,29 %

Els socialistes repetirien resultat amb 123 escons, el PP recuperaria 18 escons i se situaria amb 84, VOX passaria de 24 a 52 diputats i Unides Podem recularia de 42 a 35 escons. La caiguda més gran seria la de Ciutadans, de 57 a 10 diputats. Pel que fa als catalans, ERC es mantindria en 13 representants, Junts per Catalunya en guanyaria un i en sumaria vuit i la CUP entraria al Congrés amb 2 escons.

21:32
   

Predomini d’ERC a Barcelona amb el 31 % escrutat

ERC guanya a pràcticament tota Barcelona. El PSC, però, s’imposa a Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. JxC aconseguiria la victòria a Sarrià-Sant Gervasi.

21:23
   

El PSC superaria ERC a Barcelona amb el 16,6 % escrutat

El partit dels socialistes sumaria el 21,6 % dels vots a la ciutat de Barcelona, seguit de prop per ERC amb el 20,3 %, En Comú Podem amb el 17,1 %, Junts per Catalunya amb el 10,9 %, el PP amb el 8,6 %, la CUP amb el 6,6 %, Ciutadans amb el 5,7 % i VOX amb el 5,5 % dels suports.

21:17
   

A Catalunya guanya ERC amb el 14 % del vot escrutat

ERC guanyaria les eleccions amb 13 diputats, dos menys que el 28-A. El seguiria de molt a prop el PSC (12). JxC seria tercera força amb 8 diputats. La CUP entraria al Congrés amb 3 diputats. Segueix els resultat en directe aquí.

escritini catalunya 14 escrutini

21:08
   

Eduard Pujol (JxC) demana prudència en espera de l’escrutini

El portaveu de Junts per Catalunya al Parlament ha fet una crida a la prudència abans de conèixer els resultats finals i ha demanat a Espanya que es “decideixi a fer política” ja que “amb presó i repressió els problemes no se solucionen.”

21:07
   

Aina Vidal (ECP) afirma que els comuns plantaran cara al feixisme

La número dos dels comuns ha dit que davant d’un possible creixement de Vox, com apunten els sondejos, “no normalitzarem el feixisme” i ha assegurat que “serem un mur de contenció de l’odi, la xenofòbia i el masclisme”.

21:05
   

Teodoro García Egea (PP), esperançat de sumar prou suports fins a l’últim minut

El secretari general dels populars ha afirmat que si es confirma la caiguda en escons del PSOE Pedro Sánchez “hauria de començar a pensar d’anar-se’n i avaluar no presentar-se a una possible investidura“. I ha assegurat que mantenen l’esperança de sumar prou suports “fins a l’últim minut”.

teodoro garcia pp

21:03
   

Vox, confiat a aconseguir un segon diputat a Barcelona

El partit d’ultradreta es mostra prudent davant dels sondejos, però confia consolidar el seu diputat per Barcelona amb “bastantes possibilitats” d’obtenir-ne un segon. El president de la formació a Barcelona, Joan Garriga, també ha celebrat que les enquestes situin Vox com el tercer partit més votat a tot l’estat. “Si creixem, serà un gran èxit”, ha dit des de l’hotel Hilton de la Diagonal, on l’organització fa el seguiment de la nit electoral.

vox votació

21:02
   

Marta Vilalta (ERC) confia que els republicans revalidaran la victòria del 28-A per buscar una “solució democràtica” a la situació política

La secretària general i portaveu adjunta dels republicans també ha lamentat la baixada de la participació, que ha atribuït a la “covardia i arrogància” de Pedro Sánchez.

20:55
   

Eulàlia Reguant (CUP) fa una crida a la mobilització als carrers

La número tres de la llista de la CUP per Barcelona afirma que el futur no depèn dels resultats i insta a la mobilització per assolir l’amnistia, l’autodeterminació i la conquesta dels drets socials.

reguant valora sondeig

20:54
   

José Manuel Villegas (Cs) lamenta que hagi baixat la participació

El secretari d’Organització de Ciutadans ho veu “comprensible pel cansament i l’enfadeïment pel fracàs de Pedro Sánchez“.

20:51
   

Salvador Illa (PSC) celebra els resultats que apunta el sondeig de TV3

El secretari d’Organització dels socialistes catalans i responsable de campanya ha mostrat satisfacció pels resultats del sondeig:“Hem tornat a guanyar”, ha dit Illa.

20:41
   

Els caps de llista arriben a les seus dels partits per seguir la nit electoral

Els candidats d’algunes formacions catalanes ja són amb els equips de campanya per tal de seguir de prop l’escrutini de les eleccions generals.

20:35
   

Comença el recompte de vots

Ja han tancat els col·legis electorals i ja ha començat el recompte de vots mesa per mesa. A les 21 h s’iniciarà l’escrutini i es començaran a fer públics el primers resultats.

recompte eleccions 10n

20:31
   

SONDEIG | Caiguda de Ciutadans i entrada de la CUP al Congrés

Segons el sondeig, Ciutadans cau al cinquè lloc amb una davallada històrica i dels 57 diputats que va obtenir a l’abril el sondeig els en dona 14-15. Per una altra banda, la CUP podria entrar per primera vegada al Congrés amb entre 3 i 4 diputats.

20:20
   

SONDEIG | A Catalunya, frec a frec entre ERC i PSC

El sondeig dona un frec a frec entre Esquerra i el PSC. Els republicans podrien repetir la victòria amb entre 13-14 diputats, un o dos menys que a l’abril. Tindrien molt a prop els socialistes, que segons el sondeig podrien obtenir 12 o 13 diputats catalans. L’enquesta dibuixa també una disputa a la tercera posició entre Junts per Catalunya (6-7) i En Comú Podem (5-7).

20:10
   

Dipositen els vots per correu a les urnes

A les 20 h han tancat els col·legis electorals. Ara és el torn de dipositar el vot per correu.

vot correu

20:02
   

El PSOE guanyaria les eleccions i Vox és tercera força al Congrés segons el sondeig de TV3

Els socialistes aconseguirien entre 114 i 119 escons al Congrés dels Diputats (123 el 28-A). El PP es manté com a segona força i podria obtenir entre 85 i 90 diputats. La sorpresa la dona el partit d’ultradreta Vox, que escalaria a la tercera posició amb una forquilla d’entre 56 i 59 diputats.