Josep Lluís Trapero tornarà al capdavant de la direcció dels Mossos d’Esquadra. Així ho ha decidit el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, tres setmanes després que l’Audiència Nacional absolgués Trapero i tota la seva cúpula pel judici de l’1-O. Trapero va deixar el comandament dels Mossos d’Esquadra l’any 2017, quan el govern de Rajoy va decidir destituir-lo, juntament amb l’aleshores conseller d’Interior Joaquim Forn.

Trapero accepta

El juny del 2018, Torra ja li va proposar tornar a liderar els Mossos, però ell va declinar l’oferta. Ara, amb la sentència absolutòria a la mà, Trapero ha decidit acceptar la proposta i ha informat el conseller que estava disposat a assumir de nou el comandament del cos. El conseller i el major han acordat que es reuniran aquest divendres amb els alts comandaments del cos al Complex Central dels Mossos per anunciar la restitució.

Trapero i Samper reunits en una taula

Agraïments a Sallent

Sàmper també ha mantingut aquest dijous a la tarda una reunió amb el fins ara comissari en cap, Eduard Sallent, a qui ha agraït personalment la feina realitzada durant aquests mesos al capdavant dels Mossos d’Esquadra.