L'Àlex es va fer càrrec d'aquest local de la Diagonal quan va conèixer la reforma que hi havia prevista. Va veure-hi una oportunitat de negoci i va apostar fort . Té les llicències necessàries per tenir terrassa però fa vuit mesos que està esperant un permís que no arriba. ÀLEX BAIGET, soci de Mas q Menos "Jo no em puc acollir ni a la nova normativa perquè no existeix ni a l'antiga, però el que sí que he fet és pagar per tenir un local condicionat per poder tenir terrasses, això significa que tinc menys taules de les que es podria tenir a dins, tinc més serveis dels que tindria si només fos un restaurant aquí dins i de fet hem vingut aquí per la promesa de la terrassa, si no no haguéssim ficat un negoci." Més d'una vintena de locals es troben ara en la mateixa situació. N'hi ha d'altres, com el de l'Eduard, que tenen previstes reformes per adequar els locals i per poder tenir terrasses i, alguns, fins i tot ja les han fetes, i ara es troben també lligats de mans i peus. EDUARD CROS, director del Bar Cros "Ens hem empassat un any d'obres, amb pèrdues del 50%, i ara que arribem a l'estiu convençuts que les tindríem, ara ens diuen que no." Sigui com sigui el que demanen ara els propietaris d'aquests establiments és posar fil a l'agulla i trobar una solució ràpida. Tots coincideixen que cal unificar l'ordenança de manera que totes les vies tinguin la mateixa normativa, això, asseguren, desmassificaria algunes zones i en beneficiaria d'altres com la Diagonal.

Segons l’Associació Diagonal Barcelona, la situació s’agreuja perquè molts restauradors han adquirit recentment locals buits amb llicències per obrir terrasses i ara no poden fer-ho, i n’hi ha d’altres que han fet reformes importants per adequar els locals. Aquest fet, diuen, està perjudicant greument els negocis i asseguren que veuen marxar clients cap a altres zones de la ciutat.

Per tot això, la presidenta de l’Associació Diagonal Barcelona, Marta Canut, reclama poder instal·lar terrasses en “una tercera part de la calçada” perquè el veïnat s’hi pugui “aturar sota d’un para-sol per poder prendre una aigua”. El director del Bar Cros critica que els locals s’han “empassat un any d’obres amb pèrdues del 50 %” i denuncia que, un cop a l’estiu, encara no tenen llicències.