Elsa Artadi

Aquest dimecres, 20 de gener, Junts per Catalunya defensarà a la Comissió de Presidència una proposició que insta la reprovació de l’alcaldessa, Ada Colau, per ser fora de Barcelona el cap de setmana del 9 i 10 de gener en plena borrasca Filomena i quan estaven en vigor les restriccions de mobilitat que impedien sortir del municipi.

En un comunicat, Junts per Catalunya titlla d'”irresponsable” l’actitud de l’alcaldessa i en reclama la reprovació “per marxar de Barcelona enmig de la pandèmia mentre les famílies de tot el país estan limitant la mobilitat”. 

Colau defensa que no va incomplir la normativa

Segons fonts de l’Ajuntament, Colau i el seu nucli familiar van passar les festes de Nadal en una casa de turisme rural a la Garrotxa. Per tant, neguen que marxés de cap de setmana. Afirmen que els moviments es van fer abans del 7 de gener i que, per això, estaven “d’acord amb la normativa”.

Artadi reclama exemplaritat

No obstant, Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de JxC a Barcelona, defensa en el comunicat que “l’estricte compliment de la norma i els decrets del govern no és només el que s’espera de l’alcaldessa de Barcelona. En el moment en què ens trobem, amb un increment de contagis per la covid-19 i el manteniment de severes restriccions de mobilitat i en l’activitat social i econòmica, és fonamental un comportament exemplar i de lideratge per part dels principals responsables polítics”.

A més, critiquen que Colau no estigués a Barcelona durant la borrasca Filomena, ja que és la màxima responsable de la direcció dels plans d’emergència municipals. I aquells dies es van haver d’activar per neu, gel, ventades i mala mar.

Colau qualifica les crítiques de “fake news”

L’alcaldessa ha contestat a les acusacions, afirmant que s’havia iniciat una campanya “d’odi” per difondre “fake news” sobre les seves vacances de Nadal. Colau assegura que ha complert amb la normativa i demana respecte per la seva vida privada.