"Els Reis Mags repartim regals per a tothom, a diferència d'altres reis que els volen tots per a ells, els regals. N'hi ha uns que em sembla que es diuen borbons, que els volen tots per a ells, nosaltres som mags i els repartim per a tothom." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Això ja és absolutament inacceptable. Fins aquí hem arribat en la falta de respecte institucional de Barcelona en Comú. Fer política aprofitant-se de tradicions familiars en les quals ells no creuen, com són el Nadal o els Reis Mags, i en presència dels més petits."

El rei Melcior de Sarrià va pronunciar les mateixes paraules que va fer en públic minuts abans als micròfons de BTV. “Els Reis Mags repartim regals per a tothom, a diferència d’altres reis que els volen tots per a ells, els regals. N’hi ha uns que em sembla que es diuen borbons, que els volen tots per a ells, nosaltres som mags i els repartim per a tothom”, va dir. Segons fonts consultades per BTV, aquesta part del discurs va molestar algunes de les persones concentrades a la plaça, que fins i tot van xiular el rei.

Aquestes paraules han molestat també el PP. El líder dels populars a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que cessi el conseller de Barcelona en Comú al qual el rei Melcior tenia una retirada. Fernández Díaz ha acusat el govern de “fer servir les institucions per adoctrinar” i ha lamentat que aquest episodi passés davant de nens i famílies la vigília de Reis. “Això ja és absolutament inacceptable. Fins aquí hem arribat en la falta de respecte institucional de Barcelona en Comú”, ha sentenciat.