(ACN) El rei Felip VI ha lliurat a Joan Margarit el Premi Cervantes (2019) aquest dilluns en un acte no anunciat per la Casa Reial i que s’ha celebrat sense premsa ni convidats al Palauet Albèniz de Barcelona. La notícia l’avançava el diari ‘El País’ aquest migdia i posteriorment ho ha confirmat la Casa del Rei, que ha difós imatges de la trobada.

A l’acte hi ha assistit també la reina Leticia i el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Margarit ha rebut així, finalment, el guardó que li va ser concedit el 2019 i que hauria d’haver recollit a l’abril en una cerimònia a la Universitat d’Alcalà de Henares, que es va cancel·lar per la crisi sanitària pel coronavirus.

L’acte no s’havia comunicat per part de la casa reial i no constava a l’agenda del monarca. El lliurament del guardó s’ha fet amb discreció a l’interior del Palauet Albèniz, a Montjuïc. Felip VI ha entregat el trofeu a Margarit tot expressant-li el “gran honor” que representa fer-ho, segons es pot apreciar en les imatges que ha difós la mateixa Casa del Rei. “No podem fer discursos aquí”, ha comentat el rei a Margarit abans de fer-li entrega del Premi Cervantes.

Al seu torn, Margarit ha llegit un parell de textos als reis, entre els quals un fragment d’un poemari propi en català.