El Ministeri de Foment ha formalitzat el contracte de les obres de rehabilitació de l’edifici del Palau de l’Aduana, antiga seu de la Delegació del Govern a Catalunya. L’import de les obres és de gairebé nou milions d’euros, que se sumen als 3,9 milions ja invertits en els treballs de consolidació estructural. Està previst que l’actuació acabi entre el 2020 i el 2021.

A banda de restaurar i rehabilitar els espais, Foment vol transformar el pati central en un espai polivalent per fer-hi actes públics institucionals i exposicions temporals. De fet, l’any 2015 ja es va signar el protocol per tirar endavant la rehabilitació. Aleshores, el govern central es va comprometre a recuperar-ne les funcions i fer-lo visitable al públic.

L’espai té 7.510 metres quadrats de superfície, que es van construir entre el 1790 i el 1792. No va ser fins al 1902 quan va passar a ser seu del Govern Civil de Barcelona i, finalment, seu de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya. Disposa d’un gran valor arquitectònic, amb pintures neoclàssiques i una escala monumental.