Barcelona en Comú

@AdaColau és, amb diferència, la regidora amb més seguidors a la xarxa social, supera els 228.700. Bon exemple d’aquesta visibilitat és el miler de retuits que es va emportar la fotografia que va tuitejar la cap de llista de Barcelona en Comú durant la nit electoral.

Els 10 candidats que la segueixen a la llista també tenen compte a Twitter. Els últims a incorporar-se a la xarxa van ser @G_Pisarello, @acolom i @jm_montaner, que s’hi van registrar entre el febrer i el març. En canvi, @galapita i @Laiaortiz hi són presents des del març de 2009. Completaran el grup municipal @Jaumeasens, @janetsanz, @_mundus, @L_Makeba i @mvidal80.

CiU

Es podria dir que Convergència i Unió suspèn amb presència a Twitter, quatre de 10 regidors tenen usuari propi a la xarxa social. @xaviertrias acumula una bona pila de tuits, prop de 32.000. Això sí, cal tenir en compte que durant el seu mandat al capdavant de l’Ajuntament aquesta era una via per difondre l’acció de govern.

L’acompanyen a la xarxa social els fins ara regidor de Cultura, @jciurana, el regidor d’Educació, @gardanuy_bcn, i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, @AVivesT. Aquest darrer, però, té una participació tímida ja que des de 2011 només ha publicat 39 missatges.

Francina Vila, que tanca la representacó de CiU al nou consistori, si que va començar el darrer mandat amb compte de Twitter. De fet, va aixecar polseguera amb una piulada en què es mofava sobre el diputat de la CUP David Fernàndez. Ara, la regidora ja no té perfil a la xarxa social i una altra Francina Vila ha adoptat el seu antic usuari.

Ciutadans

Un dels cinc regidors amb què comptarà Ciutadans la pròxima legislatura és el més piulador del ple: @soniasi02 ha tuitejat 39.715 vegades. Tant la cap de llista, @CarinaMejias, com els altres regidors del partit, @MarilenBarcelo, @YagoAlonsoBCN i @pacosierral, són també tuitaires.

ERC+MES

El regidor del nou Ajuntament que fa més temps que piula és el número cinc de la llista d’ERC+MES @jordicoronas, que s’hi va afegir el març de 2008. En canvi, la seva companya @t_capdevila va estrenar el compte el març passat. Sumant-hi @AlfredBosch, @jpuigcorbé i @montsebenedi, els cinc regidors republicans aglutinen més de 74.000 “followers”.

PSC

Si Ciutadans té la regidora més piuladora, el PSC té el regidor més silenciós. L’independent @DanielModol té compte a Twitter des de 2011 però encara no s’ha animat a estrenar-s’hi.

@jaumecollboni és un dels veterans també a la xarxa, hi piula des del setembre de 2008. Completen la representació socialista a Twitter @carmenandres i @BallarinMontseK.

PP

Dels tres regidors populars, que repeteixen al plenari, @albertofdezxbcn i @javiermulleras són els que tenen compte a Twitter. Àngels Esteller, per ara, no s’hi ha atrevit.

CUP Capgirem Barcelona

Tot i ser el regidor de la CUP més novell a Twitter, @jgarganteclosa s’ha acostat en tres mesos al nombre de tuits que ha piulat @MJLecha en tres anys, 3.779. També els acompanya @mrovira, amb 1.902 tuits.