llista valents eleccions municipals 2023 barcelona

Els regidors del Grup Municipal Valents, Eva Parera i Oscar Benítez, i la regidora no adscrita, Marilén Barceló, han bloquejat la declaració institucional a favor de la diversitat sexual i contra la discriminació del col·lectiu LGTBI que s’havia previst llegir al final del plenari municipal d’aquest dijous. El text, signat per la resta de partits polítics (BComú, ERC, Junts, PSC, Cs i PP), pretenia donar suport al col·lectiu coincidint amb la setmana de l’Orgull LGTBI i del Pride Barcelona 2022.

Des de fa uns mesos, les declaracions institucionals necessiten el suport unànime dels grups municipals per poder-les llegir al ple. Per això, malgrat que són només tres regidors els que s’han oposat al text (dos de Valents i la regidora no adscrita), la declaració finalment no s’ha llegit.

Junts acusa Valents de voler agradar a l’extrema dreta

Sobre el bloqueig d’aquesta declaració n’ha parlat el regidor de Junts durant el plenari, Joan Rodríguez, que ha lamentat el veto de Valents i ha acusat els seus regidors de votar posicionaments que agraden a l’extrema dreta per no perdre la cadira: “Els valents no són ells, sinó els infants que es planten contra el ‘bullying’ a l’escola i en el món de l’esport, de les persones que reuneixen el valor per sortir de l’armari o de les dones que lluiten contra els seus maltractadors”, ha sentenciat.

A través de Twitter també s’han pronunciat la tinenta d’alcalde de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i la regidora d’ERC Elisenda Alamany.

Valents es justifica

Poc després d’acabar el plenari municipal, la formació d’Eva Parera ha enviat un comunicat a la premsa argumentant el veto a la declaració institucional. “Quants diners es volen destinar? Per a què serviran? No està justificat l’increment”, pregona el text. Més endavant afegeix que on s’hauria de destinar més diners és a “beques menjador, beques escolars, casals d’estiu per a nens discapacitats, més seguretat als carrers i a accessibilitat”.

L’argumentari de Valents acaba concloent:

Per què és més prioritari el col·lectiu LGTBI que d’altres? La declaració no busca la igualtat, busca donar privilegis a un col·lectiu
Grup Municipal de Valents