port vell

La remodelació que Marina Port Vell ha anunciat per ampliar l’espai als vaixells de gran eslora no convenç el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa (Barcelona en Comú). En una piulada, denuncia que el Port de Barcelona vulgui créixer “a favor de l’economia del luxe i excloent”. Marina Port Vell preveu invertir 20 M € per convertir Barcelona en “el ‘hub’ nàutic del Mediterrani”.

Rabassa apunta que si es vol potenciar l’economia blava (la relacionada amb el mar), s’ha de fer “des de la proximitat i la sostenibilitat, i no elititzant i privatitzant l’espai públic”. L’opinió del regidor de Ciutat Vella contrasta amb la del regidor de Turisme, Xavier Marcè (PSC), que va assistir a la presentació dels plans de Marina Port Vell i va defensar que el projecte aporta “un visitant més conscient del respecte mediambiental”.

23 amarraments nous

El projecte de remodelació de Marina Port Vell preveu 23 amarraments nous per a vaixells de gran eslora, de fins a 70 metres. Les obres suposaran reordenar les embarcacions que ara hi ha amarrades. També s’ha previst un projecte de paisatgisme per guanyar espai verd en diversos molls. A més, s’ha dissenyat una tercera actuació per subministrar combustible i reduir el risc de contaminació ambiental.