Ara sí que ja hi ha compte enrere per a la reforma de la Rambla. L’Ajuntament de Barcelona engegarà les obres després de les vacances d’estiu. Ho ha anunciat el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, que ha dit que els treballs arrencaran el darrer trimestre de l’any, concretament, al setembre o l’octubre, per la part més propera al monument de Colom. El consistori ja va avançar que la remodelació començaria abans d’acabar el 2022.

El regidor de Ciutat Vella ha assegurat que el compromís del consistori amb la Rambla és ferm. Al desembre, la Comissió d’Urbanisme va aprovar el projecte executiu de reforma, amb una inversió de 44,5 M €, i el pressupost del 2022 ja incorpora una primera partida. Els primers canvis es veuran al tram entre Colom i Santa Madrona (per sota de l’Arts Santa Mònica), amb una urbanització que vol obrir la Rambla al mar amb una zona d’estada a les Drassanes.

També a la Rambla, el districte està decidit a treure les parades dels antics d’ocellaires per reconvertir aquest carrer emblemàtic i “retornar-lo a la ciutadania”.

Els Amics de la Rambla, escèptics

El president d’Amics de la Rambla, Fermin Villar, s’ha mostrat escèptic i ha assegurat que “tenim tots els dubtes”. Villar considera que “ja tocaria” que comencin les obres, després de molts endarreriments. Però també ha criticat que el pressupost aprovat és molt minso i creu que serà un “inici molt discret”.

No obstant això, i tenint en compte la tardor preelectoral, també reconeix que “té lògica” que comencin.

.