Ja hi ha data per a les obres de remodelació del pont de Santander, la via de connexió entre el Bon Pastor i el barri de la Verneda i la Pau. Els treballs començaran el mes de setembre i s’allargaran prop d’un any i mig. L’Ajuntament de Barcelona invertirà 9,9 M € per fer més accessible aquesta via que, com va avançar betevé al desembre, tindrà voreres i carril bici. Es dona resposta així a una llarga reivindicació veïnal.

En l’actualitat, pel pont de Santander només hi poden passar cotxes i al costat hi ha una passera que no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El projecte de remodelació preveu voreres d’entre 3,3 i 4,5 metres d’amplada segons el tram, un carril bici segregat a cada costat i un carril de circulació per sentit. Per guanyar tot aquest espai, es construiran unes passeres adjacents al pont i es reduirà el pendent actual.

Enverdim una zona plena de gris i asfalt, i la reconduïm a un lloc habitable on es pugui estar
Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme

Més arbres i parterres nous

L’actuació preveu la reurbanització del carrer de Santander des de la rambla de Prim pràcticament fins al carrer de Fra Juníper Serra, en ple polígon industrial del Bon Pastor. En tot aquest àmbit, es plantaran una cinquantena d’arbres i es posaran parterres amb vegetació. També es renovarà l’enllumenat i els semàfors, la xarxa de reg, els serveis i s’instal·laran punts wifi.

Posem llum a un barri que havia reclamat formar part de Barcelona. Amb la reforma del pont el convertim en un barri de primera
David Escudé, regidor de Sant Martí

Una llarga reivindicació veïnal

La reforma arriba després d’anys de reivindicació dels veïns de la zona, que es van agrupar en la plataforma Nord-est Sant Martí per reclamar un pont més accessible. Per posar més pressió a l’Ajuntament, van recollir més de 5.000 signatures i van portar la petició al ple municipal del desembre del 2019 amb una iniciativa ciutadana que es va aprovar per unanimitat.