plaça Falset

Els propers dies començaran les obres de reurbanització de la plaça de Falset, un punt neuràlgic per als veïns de les antigues cases barates d’Eduard Aunós, avui un espai força molt degradat i que l’Ajuntament també vol que es converteixi en l’epicentre del nou barri de la Marina del Prat Vermell, a Sants-Montjuïc. La reforma consistirà a millorar la recollida de l’aigua de la pluja, limitar-hi l’accés als vehicles privats no autoritzats i millorar completament l’enllumenat per millorar la sensació de seguretat.

Les obres tindran una durada de sis mesos, i també inclouen la renovació del paviment i la instal·lació de mobiliari urbà per generar nous espai d’estada. Hi haurà bancs al perímetre de la zona central de la plaça i també als accessos dels carrers d’Arnes, Pontils Ulldecona i Cisquer. També es deixarà un accés per a vehicles d’emergències des del carrer de Sovelles, amb pilones desmuntables. En total, s’hi invertiran 1,48 milions d’euros.

El carrer dels Motors es converteix en una avinguda

En paral·lel, ha finalitzat una fase d’urbanització de la Marina del Prat Vermell. L’actuació s’ha fet als carrers de l’Acer, Asco, Cal Cisó i Motors. S’han renovat 16.500 m2, on s’ha plantat arbrat i verd, s’han implantat els serveis bàsics i s’han afegit xarxes de fred i calor.

Una de les actuacions més destacades s’ha fet al carrer dels Motors, que s’ha convertit en una avinguda amb dos vials i un carril bici bidireccional des del carrer de la Metal·lúrgica (al límit amb l’Hospitalet de Llobregat) fins al passeig de la Zona Franca.

L’Ajuntament va aprovar el 2019 la transformació d’aquesta part de la ciutat en un termini de 16 anys. Es tracta d’una parcel·la de 75 hectàrees que està previst que acullin 28.000 habitants i on es crearan entre 8.000 i 11.000 llocs de treball.