SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Jo crec que la reorganització i aprimar l'Administració pública en general ha de començar per un altre lloc. El mateix govern central ha de fer també una reflexió sobre les estructures que manté sense tenir les competències, perquè aquestes competències estan delegades a les comunitats autònomes, per exemple. Per tant, jo crec que aquestes mesures haurien d'haver anat com a mínim acompanyades d'altres mesures per aprimar l'Administració central."

Si la retallada de regidors s’apliqués amb els resultats actuals i l’Ajuntament quedés reduït a 29 edils, tots els partits perdrien representants, menys Unitat per Barcelona, que seria l’únic que es quedaria igual. El càlcul amb la Llei d’Hont faria que CiU es quedés amb 10 regidors i, per tant, en baixaria quatre. El PSC i el PP perdrien tres regidors i se situarien en vuit i sis, respectivament. Iniciativa també veuria com perd representants i en tindria tres.

Amb la composició actual, el consistori barceloní té 41 regidors. A les eleccions del maig de 2011, Convergència i Unió va obtenir 14 representants; el PSC, 11; el PP, 9; Iniciativa, 5, i Unitat per Barcelona, 2.

El govern de la ciutat ha valorat aquesta possible retallada en el nombre de regidors com una mesura precipitada i difícil de concretar per assolir l’estalvi desitjat. La tinenta d’alcalde Sònia Recasens considera que, posats a retallar, el govern central hauria de fixar-se més en els seus propis ministeris que no pas en la resta d’administracions.