reaccions politics escrit fiscalia advocacio

La Fiscalia General de l’Estat ha presentat aquest divendres l’escrit en què acusa de rebel·lió els líders independentistes. L’Advocacia de l’Estat, en canvi, només inclou els delictes de sedició i malversació.

Després de conèixer l’escrit de l’advocacia, la presidenta de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha criticat que Sánchez estigui disposat a beneficiar aquells que no van respectar la democràcia d’Espanya.

Arrimadas també ha acusat Sánchez d’haver fet una “trucada de gràcia” a l’organisme per poder garantir el suport als pressupostos per part del sector independentista.

El PSC defensa l’escrit de la fiscalia

D’altra banda, la portaveu dels socialistes al Parlament, Eva Granados, ha defensat que el sistema funciona a partir de la separació de poders i ha recordat que qui fa les lleis són els polítics, però són els jutges qui les apliquen.

Els comuns i la CUP critiquen la decisió de la fiscalia

La diputada dels comuns al Parlament, Jessica Albiach, ha dit que l’única sentència justa i adequada a una realitat democràtica és la llibertat dels presos i les preses.

El cupaire Vidal Aragonés ja ha parlat de condemna, que ha qualificat d'”exemplar” perquè l’Estat espanyol pretén que la unitat territorial espanyola aparegui com una qüestió sagrada.