A la portada del diari ‘La Razón’ de dilluns hi sortia publicat que Alfred Bosch cobrava dos sous de forma simultània i durant els dos darrers mesos. Afirmaven que es tractava de 6.000 euros mensuals com a diputat de al Congrés i 6.000 euros més com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona. Afegien que aquest doble cobrament és il·legal. Al cap de 19 hores d’haver-ho publicat van rectificar  “Alfred Bosch té raó. No cobra dos salaris públics”.

Jesús Posada, president del Congrés, també va assegurar que la notícia era falsa, ja que “Bosch no cobra el sou de diputat”. De fet, va deixar de ser diputat i portaveu del seu grup el maig de 2015, després de les eleccions municipals.

Bosch explica que “només cobro el salari estipulat per l’Ajuntament, del qual com a partit traiem una part per dedicar-lo a fins socials”.

A banda d’aquesta qüestió Bosch va aclarir que manté el càrrec de diputat a Madrid i que l’opció d’abandonar-lo depèn de la coalició. Afirma que, mentrestant, l’únic diputat d’ERC al Congrés és Joan Tardà, fins que Mariano Rajoy dissolgui les Corts per a la convocatòria de les eleccions estatals.