Raval carrer

El govern municipal ha presentat el pla integral per abordar la prevenció i l’atenció a les drogodependències del Raval, un pla que invertirà 3,3 M € en un centenar d’accions per erradicar la venda i el consum de drogues al barri del Raval.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha presentat el pla (que arriba al ple del districte en forma de mesura de govern) davant dels mitjans i ha explicat que va més enllà del pla de xoc contra els narcopisos que es va aprovar el 2018: “Segons els Mossos, el fenomen dels narcopisos és residual, ara el tràfic es fa majoritàriament al carrer”.

Urbanisme, habitatge i inclusió social

Per això, una de les potes destacades de les accions del pla és l’urbanisme. En aquest sentit, Rabassa ha avisat que hi ha inversions pendents en algunes àrees del Raval sud, que ajudarien a eliminar “zones conflictives” pel que fa a la venda i el consum de droga. “Qualsevol intervenció urbana ha de tenir una mirada de salut”, ha sentenciat.

Més enllà de l’urbanisme, les mesures del pla antidroga responen a la promoció de la salut, a la inclusió social, a la promoció de l’habitatge públic i a l’acció comunitària. Es tracta d’un pla a mitjà termini que es desenvoluparà en quatre fases.