JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "Sobre les Rambles també hem de parlar de seguretat, hem de parlar de neteja, i hem de parlar dels canvis físics que s'han de fer a la mateixa Rambla per convertir-la en un passeig per als barcelonins i les barcelonines i perquè deixi de ser un espai ocupat només en aquests moments pel turisme. En aquest sentit jo faig una crida a senyor Trias perquè sigui conscient que aquest acord no està fet, que cal encara parlar-ne molt."

El nou líder del PSC barceloní va anunciar a finals de juliol un principi d’acord amb el govern municipal de CiU per limitar el nombre d’hotels, botigues de records i restaurants a la Rambla. El plantejament de Collboni és retornar als barcelonins un espai per passejar-hi, amb prioritat per als vianants.

Avui, el president del PSC de Barcelona s’ha trobat amb altres polítics del seu partit i també de CiU a l’acte de lliurament de premis als guarniments de la Festa Major de Gràcia. Collboni ha aprofitat l’oportunitat per recordar al govern de Trias que l’acord per tirar endavant el nou Pla d’usos de la Rambla encara no està fet. “Hem de parlar de seguretat, hem de parlar de neteja i hem de parlar dels canvis físics que s’han de fer a la mateixa Rambla per convertir-la en un passeig per als barcelonins i les barcelonines”, ha puntualitzat Collboni.

El Pla d’usos de la Rambla busca alliberar espais, recuperar equipaments i oferir una oferta cultural de qualitat que, per Collboni, permetrà recuperar el paisatge físic i humà que la Rambla ha perdut a causa del turisme i el trànsit.