Quatre dies després de la moció de censura, Mariano Rajoy ha parlat. I ho ha fet per acomiadar-se de la política. El president del PP ha anunciat que plega perquè “és el millor personalment i pel meu partit”. En una compareixença posterior al Comitè Executiu del PP, Rajoy ha assegurat que “ha arribat el moment de posar punt final a aquesta etapa”. I ha explicat que cal que el PP continuï avançant “sota el lideratge d’una altra persona”. Per això, ha proposat la celebració d’un congrés extraordinari per escollir una direcció. Entre aplaudiments de la cúpula del partit, ha conclòs assegurant que es “posarà a l’ordre de qui sigui escollit”.

Crítiques al “govern Frankenstein” de Pedro Sánchez

En el discurs, Mariano Rajoy ha carregat amb duresa contra Pedro Sánchez, a qui ha acusat de voler governar “sense haver guanyat cap elecció”. Ha criticat que per fer-ho, s’acompanyi de “radicals i independentistes” i ha explicat que al darrere hi veu la voluntat de dur a terme “el govern Frankenstein que no va poder liderar el 2016”.

Rajoy treu pit de l’acció de govern a Catalunya

Per Rajoy, el nou govern socialista neix amb una “inquietant fragilitat” en un moment en què la situació a Catalunya “dista molt d’estar calmada”. El líder popular creu que el nou executiu de Sánchez genera “més inestabilitat i bloqueig parlamentari”. Sobre les decisions preses a Catalunya, Rajoy ha apuntat que “malgrat alguns errors”, a dia d’avui, “Catalunya ni és independent, ni Puigdemont és president ni tampoc hi ha al govern presos i fugits”.