Mariano Rajoy ha fet aquest diumenge la seva primera visita a Catalunya després de l’aplicació de l’article 155. En l’acte de proclamació de Xavier García Albiol com a candidat del PP català per al 21 de desembre, el president del Govern espanyol ha defensat aquesta mesura i ha dit que ha servit per poder convocar unes eleccions “netes, transparents i amb garanties” en què “els catalans podran expressar-se i exigir un canvi”. A més, ha assegurat que van decidir activar-lo després d’esgotar totes les vies possibles per posar punt final al “deliri independentista”.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat que l’objectiu principal per decidir aplicar el 155, és retornar la tranquil·litat a la vida quotidiana. “Donar normalitat a les coses i no cansar més la gent que fa molts anys que està així” ha assegurat Rajoy. A més ha dit que amb aquesta acció es vol recuperar la Catalunya de tots. En aquest sentit, ha afegit que les eleccions del 21 de desembre són una gran oportunitat.

Per això, ha demanat que “la majoria silenciosa converteixi la seva veu en vot” de manera massiva en les eleccions del 21-D per deixar enrere l’etapa independentista. S’obriria així, segons Rajoy, una nova etapa de tranquil·litat i de respecte a la llei. “Els hem de respondre amb l’Estatut, la Constitució, la convivència i el seny. Amb Catalunya, Espanya i Europa, que és el que vol la majoria de catalans”, ha apuntat el dirigent del PP.

Rajoy ha afirmat que a l’Estat espanyol es pot defensar qualsevol idea, “fins i tot es pot ser independentista” ha dit el president del govern espanyol. Tot i això, considera Rajoy, “els independentistes també estan sotmesos a la llei”.

Mariano Rajoy ha aprofitat el discurs per mostrar la seva preocupació per la situació econòmica que viu Catalunya. Rajoy ha acusat l’independentisme de provocar la fugida d’empreses a causa de la seva capacitat d’autodestrucció. Per això, ha demanat a les empreses que no marxin de Catalunya i que els ciutadans espanyols que no facin boicot els productes fets a Catalunya. El president del Govern espanyol ha assegurat que Catalunya ha de recuperar el dinamisme que la caracteritzava en termes econòmics. Per això, ha assegurat que des de l’Estat continuaran treballant perquè l’Agència Europea de Medicaments vingui a Barcelona, així com que les fires i congressos que hi ha no marxin.

Durant el seu discurs, Rajoy ha criticat que es facin servir nens —segons el seu entendre— durant les vagues d’aquests dies. “Vosaltres heu sabut mantenir les posicions, resistir i denunciar desmesures, com les de la imatge dels nens tallant carreteres” ha agraït Mariano Rajoy a Albiol, que va denunciar els fets davant la Fiscalia de Menors. “L’ús dels nens que hem vist aquesta setmana és un fidel reflex de barra moral que tenen alguns” ha sentenciat.

Xavier García Albiol candidat a la presidència de la Generalitat 

Per la seva banda, Xavier García Albiol ha agraït a Rajoy que apliqués el 155. Aquestes paraules han arrencat forts aplaudiments dels assistents a l’acte a l’Hotel Barceló de Sants. En el seu discurs, García Albiol ha dit que el 21-D no seran unes eleccions autonòmiques normals, però ha afegit que tampoc no serà un plebiscit. “Són uns comicis en els quals ens hi juguem el futur dels nostres fills” ha dit el candidat a la presidència de la Generalitat. Tot seguit ha afegit que el 21-D els catalans es juguen “seguir amb el caos de Puigdemont i Junqueras o bé buscar la pau social”.