El president de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que els detalls de l’aplicació de l’article 155 de la constitució es coneixeran dissabte, després del Consell de Ministres extraordinari. Rajoy ha dit que l’únic objectiu és tornar a la legalitat i a la normalitat institucional i ha assenyalat la Generalitat com a únic responsable de la situació actual. El líder popular ha explicat que les mesures que s’adoptaran han estat consensuades amb el PSOE i Ciutadans i no ha confirmat ni desmentit que es prevegi la intervenció dels mitjans de comunicació públics. Afirma que “l’article 155 no recull la utilització de la força” i “el límit temporal no està determinat”.

Rajoy ha acusat la Generalitat de portar la situació al límit. Ha criticat que el president Carles Puigdemont no hagi acceptat cap de les propostes que se li han ofert des del govern de l’Estat i assegura que l’aplicació del 155 és l’única solució possible.

El president del Govern espanyol ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on ha participat en la reunió del Consell Europeu. Des d’allà, la majoria de líders li han mostrat el suport en relació amb la qüestió catalana.