El regidor de Ciutat Vella ha respost als restauradors de la plaça Reial, que aquest dijous s’han mostrat indignats per les “contínues inspeccions” a les terrasses dels locals els darrers mesos. Jordi Rabassa ha afirmat que les inspeccions es fan a tots els carrers del districte durant tot l’any i que, a més, continuaran. Afegeix que els restauradors “que facin bé les coses no han de témer res” i que en cas que es detectin irregularitats “es continuarà sancionant i obrin expedients”.

El regidor ha assegurat que a la plaça Reial “hi ha moments de tot” i que, a vegades, s’excedeix el nombre de taules permeses. Ho ha vist ell mateix i també en fotografies. Una situació que no és nova i de la qual també se n’ha parlat als consells de barri.

Rabassa ha volgut deixar clar que un dels objectius del districte és mantenir “les places i els carrers ordenats” i que per això es treballa per evitar irregularitats. Remarca que les sancions es posen només a “aquells que tenen més taules i cadires permeses”.

Llicències clares

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial diu que en una de les darrers inspeccions, “en els casos en què no van poder trobar irregularitats a les taules”, es van obrir expedients “per elements suposadament no autoritzats”. Rabassa ha estat contundent pel que fa aquesta qüestió: afirma que les llicències deixen clar què es pot tenir a la terrassa. S’indiquen les taules, les cadires o els para-sols. Per aquest motiu, els inspectors obren expedients només en el cas de detectar elements que no constin a la llicència.