El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per demanar-li explicacions després de les detencions de nou persones presumptament vinculades als CDR, unes detencions que van comportar una protesta davant la caserna de la Guàrdia Civil de la via Laietana.

Torra interpel·la a Sánchez per les declaracions que ha fet la delegada del Govern, Teresa Cunillera, en què deia que es tractava d’unes “detencions preventives” que, segons el president català, “no haurien de ser possibles en un veritable estat de dret”. Torra afegeix que la intervenció  de dilluns és una “operació judicial-policíaca-mediàtica que se saltava tots els principis de la presumpció d’innocència”.

Per Torra, aquestes detencions són utilitzades per “inventar un fals relat de violència a Catalunya”. A la carta dirigida al president espanyol, el president del Govern català també li transmet “indignació” i reitera que “el moviment independentista ha estat, és i serà un moviment pacífic i no violent que busca aconseguir la independència del nostre país sempre per mitjans democràtics”.