El president de la Generalitat, Quim Torra, estudia aplicar “mesures més dràstiques” davant l’augment de casos de coronavirus en les últimes hores a Catalunya. Després de la reunió de seguiment d’aquest dimecres al matí ha fet una piulada en què demana “màxima precaució” a la ciutadania.

Torra ha llançat un advertiment després de la reunió telemàtica amb el vicepresident del govern, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d’Interior, Miquel Buch i els màxims responsables de Salut, Alba Vergés i Josep Maria Argimon.

 

Augment de casos  en les últimes hores

Sanitat ha registrat un lleuger augment de casos i defuncions en les últimes 24 hores: 3.715 nous positius i 127 morts. Pel que fa a Catalunya, Salut comptabilitza 244 nous casos i, des de l’inici de la pandèmia, 12.912 víctimes mortals.

Reunió paral·lela del Govern espanyol

Aquest dimecres el president espanyol, Pedro Sánchez, també s’ha trobat telemàticament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, a la reunió de seguiment sobre la situació del coronavirus a l’Estat.

Segons fonts del ministeri, Espanya ha fet 5,3 milions de tests PCR i 8 milions de proves diagnòstiques. Durant la trobada també s’ha destacat que la recerca de contagis a través de cribratges massius demostra que el nombre de positius d’asimptomàtics supera el 50 % a tot el país.