Dues jutgesses de Barcelona han desestimat dues querelles que Aigües de Barcelona van presentar contra el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia, i diversos càrrecs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Una d’aquestes querelles es va presentar arran de l’informe per valorar els actius de la companyia que va encarregar i presentar l’Ajuntament. Agbar hi veia, entre d’altres, un suposat delicte d’injúries i calúmnies. La jutgessa, però, no aprecia cap delicte.

La segona querella es va interposar per un article del diari ‘Ara’ sobre informació econòmica i comptable d’Agbar, en què la companyia hi veia un presumpte delicte de revelació de secrets, injúries i calúmnies. La jutgessa, però, tampoc no hi veu cap delicte perquè considera que no es va revelar cap secret i que la informació estava contrastada.

Eloi Badia ha acusat Agbar de “traspassar línies vermelles” per recórrer a la via penal contra ell i altres càrrecs metropolitans. El regidor hi veu “un cert grau d’intimidació” de la companyia perquè s’està estudiant un model de gestió pública de l’aigua. “En cap cas ens fan dubtar del nostre compromís”, ha afirmat Badia. A banda de les dues querelles, Agbar va presentar un contenciós administratiu per l’informe d’actius, que la justícia també ha desestimat.

En espera del Suprem

El procés per remunicipalitzar l’aigua a l’àrea metropolitana està pendent que el Tribunal Suprem confirmi o no la sentència del TSJC que va declarar nul·la la concessió del servei a l’empresa publicoprivada (Agbar i AMB) que el presta a una vintena de municipis. Badia espera que la sentència arribi abans de finals de mandat. Mentrestant, defensa que l’AMB pugui estudiar un model de gestió pública.