Asens ha afirmat que és l’Estat espanyol qui té realment el deure de perseguir crims com aquest, d’acord amb la convenció dels drets humans. Tot i això, “davant la seva política de braços plegats, nosaltres no podem mirar a una altra banda“. Així ha justificat el tinent d’alcalde la querella del consistori, que farà “d’administració de suplència” davant la denunciada passivitat del PP.

Encara no s’està treballant en l’elaboració de la querella i per això no se’n coneixen gaires detalls. En els pròxims dies, l’Ajuntament començarà a parlar amb els possibles afectats per aquests abusos i en recollirà els testimonis. Un cop s’hi hagi contactat, ja es començarà a treballar en els detalls tècnics de la querella: es recopilarà la informació necessària, el consistori tractarà d’identificar els possibles responsables i aleshores formularà la querella contra aquestes persones o cossos policials.

El març del 2017 el Plenari Municipal va aprovar una declaració institucional que instava l’Ajuntament a promoure les mesures necessàries per restituir l’honor de les persones afectades pel franquisme, entre les quals el col·lectiu LGTBI. La querella anunciada s’emmarca, doncs, dins d’aquestes accions del consistori. Aquesta declaració institucional va rebre el suport de tots els grups municipals excepte Ciutadans i el PP.

Asens, sobre les declaracions d’Alberto Fernández Díaz: “Són immorals”

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania ha valorat les declaracions que va publicar ahir el president del grup municipal popular, Alberto Fernández Díaz. El líder del PP a la ciutat va demanar a l’alcaldessa, Ada Colau, que superés el “revengisme guerracivilista” abans que l’Ajuntament organitzés la trobada de la Xarxa de Ciutats contra la Impunitat Franquista a la Model. “Tant ell com els hereus polítics del franquisme sembla que voldrien que les víctimes fossin invisibles i que assistissin impotents a una injustícia que dura massa anys”, ha respost Jaume Asens.