No perdrem el temps amb aquells que ja han decidit arrasar l’autogovern de Catalunya. Seguim! #CatalanRepublic

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on

Paral·lelament, també ha trascendit una entrevista a The Associated Press en què el vicepresident Oriol Junqueras també no ha deixat dubtes sobre la decisió que es prendrà en les pròximes hores:

Abans de la reunió, s’ha sabut que Puigdemont finalment no anirà aquest dijous al Senat per rebutjar l’aplicació de l’article 155. La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, n’ha informat a primera hora d’aquesta tarda els grups parlamentaris de la cambra catalana. Forcadell també els ha anunciat que el ple d’aquest dijous a les 10 del matí s’ha ajornat i es farà a les quatre de la tarda, un cop sabut que la sessió no s’haurà d’interrompre en motiu del viatge de Puigdemont a Madrid. El govern espanyol ja hi ha reaccionat. El portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, ha dit que si no hi va és perquè “no vol parlar, no vol dialogar”.

Fonts sobiranistes havien informat que Puigdemont havia decidit anar al Senat aquest dijous a les 17 h de la tarda. Però a l’hora en què s’hauria d’haver produït la compareixença, Puigdemont serà al Parlament en el ple específic per abordar la resposta de la cambra a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.